• Vyhledávání
  • Zapomenuté heslo

Spirálové schodiště a stěna z talířů: vítejte v Brazílii

V žádném interiéru by nemělo chybět něco, co pro něj bude typické a čím bude jedinečný. Soukromý apartmán v brazilském Sao Paulu toto splňuje. Designeři ze studia Ambidestro podtrhli výjimečnost prostoru spirálovým schodištěm a stěnou z porcelánových talířů.

1_1_17_2017_talire_a_spirala

Na první pohled skromný prostor v sobě skrývá mnohé. Základní paleta barevných odstínů sice není kdejak výrazná, ale od toho tu jsou doplňky a vybavení. Nábytek v sobě podtrhuje moderní komfort i tradiční, jednoduchou eleganci.

2_1_17_2017_talire_a_spirala

Na dřevěné podlaze se rozprostírá nádherný turecký koberec s výrazným motivem, který nepřehlédne žádný návštěvník, stejně jako nápadný abstraktní obraz. Ten pro změnu zvýrazňuje dřevěnou stěnu.

3_1_17_2017_talire_a_spirala

Na černý televizní stolek plynule navazuje sestava úložných skříněk ze světlého dřeva. Je zároveň vhodným místem pro ozdoby nebo živé květiny, kterým tu denní světlo rozhodně nechybí. Nad skříňkami se honosí originální nástěnná dekorace, která už při vstupu nezůstane bez povšimnutí.

4_1_17_2017_talire_a_spirala

Výsledek precizní ruční práce připomíná změť paroží, nůši dříví, plameny. Cokoliv je vaší i majitelově fantazii milé.

5_1_17_2017_talire_a_spirala

Protější stěna je místem, které celý apartmán charakterizuje. Tmavé spirálové schodiště v kontrastu se stěnou, která je od stropu až po zem pokryta keramickými talíři všemožných tvarů a velikostí. Prostor zároveň slouží jako oddechový nebo čtenářský koutek.

6_1_17_2017_talire_a_spirala

Velké množství modrobílých talířů dodává celému bytu nezaměnitelnou jiskru, která okamžitě přeskočí s každým dalším návštěvníkem. Díky tomuto zákoutí dostal jinak skromný prostor úplně nový ráz.

7_1_17_2017_talire_a_spirala

Aby nebyla nuda, vsadili u vstupu designeři na osvědčenou popisovací tabuli pro vtipné vzkazy a obrázky, která ale může sloužit i jako praktický pomocník třeba před odchodem na nákup.

8_1_17_2017_talire_a_spirala

Jídelní kout je díky svému umístění u okna po celý den velmi světlým místem, po setmění ho zase osvětlují závěsné zářivky, které svou nenápadností zapadají do celého konceptu prostoru. Rohová stěna ze dřeva není jen tak ledajaká.

9_1_17_2017_talire_a_spirala

Chytře se v ní ukrývá vestavěná skříň, která pojme všechny potřebnosti k servírování a stolování. Tento počin brazilských designerů majitelé určitě vřele přivítali.

10_1_17_2017_talire_a_spirala

Interiér toalety i koupelny je zachovaný ve stejném stylu jako obývací pokoj s jídelnou. Dřevěnou podlahu s umyvadlovou skříňkou v přírodních odstínech doplňuje tmavě šedá stěna, kterou si v tomto případě architekti mohli dovolit. Zarámovaný plakát na stěně spolu s velkým zrcadlem místnost opticky zvětšují i zesvětlují.

11_1_17_2017_talire_a_spirala

Moderní zabudované umyvadlo z přírodního kamene dokonale ladí s barvou stěny z kvalitní textilie. Ani tady není o drobné detaily nouze. Nástěnné dekorace nápaditě osvětluje světlo ukryté za hranou zrcadla.

Share This