• Vyhledávání
  • Zapomenuté heslo

Jak na praktickou kuchyni? Na toto se zaměřte

Kuchyně by neměla být jenom designový povedená. Je vhodné, pokud bude vaše kuchyně i praktická. Co s pod tím představit? Podívejte se s námi na několik tipů, jak správně zařídíte i tu svou. Není to nic zase až tak složitého.

kuchynska-linka-sara-260

VYUŽIJTE PROSTOR SKŘÍNĚK NA MAXIMUM

Toto je krok číslo jedna. Vždy je nutné využít každý centimetr volného prostoru. Jak nato? Ideálním řešením je kuchyňský drátěný program. Řešení, díky kterému rozdělíte vnitřní skříňky na jednotlivé dobře dostupné segmenty. Jaké hlavní možnosti jsou v tomto směru hitem?

· Drátěné zásuvky

· Rohové skříňky

· Výsuvný systém v potravinových skříních

banquet-odkapavac-drateny-48-x-33-x-9-cm

 

KUPTE TY SPOTŘEBIČE, KTERÉ KAŽDODENNĚ POUŽÍVÁTE

Mnoho lidí bezhlavě kupuje spotřebiče, pro které nemá ani uplatnění, ani místo. Vy buďte chytří a promyslete si, co využijete, a co ne. Dobrým tipem je třeba nový kávovar. Kávu pije v podstatě každý a tak vám její přípravu usnadní. Navíc ho můžete použít i na přípravu ranního čaje. Ty moderní fungují zcela automaticky a zároveň nezaberou moc místa.

delonghi_nespresso_new-400x400

PRACOVNÍ PROSTOR BY MĚL BÝT CO NEJVĚTŠÍ

V kuchyni je důležitý i dostatek takzvaného pracovního prostoru. Tedy plochy na kuchyňské lince. Nejenom, že by měla být deska co největší. Je také vhodné, aby sporák byl na jedné a dřez na druhé straně. Jakékoliv středové umístění pracovní desku nelogicky rozdělí. Výsledkem jsou dvě malé plochy, které mohou být při vaření nedostačující.

kuchynska-linka-margaret-3-260

MĚJTE VŠE PPO RUCE

Roli hraje i umístění skříněk. Je vhodné mít vše související s vařením po ruce. Tedy doslova na dosah. Při návrhu kuchyně na to myslete a potravinovou skříň, ale i skříň na různé koření umístěte v dosahu pracovní desky, nebo sporáku. Naopak dále už mohou být prostory pro umístění nádobí, jelikož tam během vaření sáhnete v podstatě jenom jednou. A to když budete vyndávat požadovaný hrnec, potřebnou pánev, nebo třeba i některý z talířů naservírování.

kuchynska-linka-eliza-2-20-m

Share This